Over Ons

Teven Derckx Metals produceert en levert een variatie aan constructies en plaatwerkproducten conform specificaties van de opdrachtgevers, veelal in samenwerking met eigen engineering. Teven Derckx Metals benadrukt in het opbouwen van klantrelaties een samenwerkingsverband, hierbij concentreert Teven Derckx Metals zich op twee type producten. Ten eerste, producten met een terugkomend karakter. Hierbij horen producten onderhevig aan slijtage, producten of halffabricaten in series, gestandaardiseerde producten en oplassen/opspuiten in combinatie met slijpwerk. Daarnaast focust Teven Derckx Metals zich op complexe opdrachten waarbij vanaf de pre-engineering fase in samenwerking met de klant een oplossing op maat ontwikkeld wordt.

In haar werkzaamheden benadrukt Teven Derckx Metals continue de volgende kernwaarden.

Een betrouwbare partner

Teven Derckx Metals speelt een actieve rol in de industrie, bouw-, en kunstwereld als betrouwbare leverancier van kwalitatieve en vernieuwende metaalproducten en bijbehorende service. Door middel van een goede samenwerking, van pre-engineering tot levering, heeft Teven Derckx Metals met veel klanten een langdurige relatie. Teven Derckx Metals is al jaren een gewaardeerd partner, en ontwikkelt een passende oplossing voor haar klanten, zowel technisch als economisch, met als doelstelling een positief wederzijds rendement.

Veiligheid en gezondheid

Veiligheid staat hoog in het vaandel bij Teven Derckx Metals, en om de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers te waarborgen zijn deze in het bezit van de volgende veiligheidscertificaten.
–  VCA1-2,
–  Veilig werken met heftruck
–  Veilig werken met hoogwerker
–  Veilig verplaatsen lasten (hijsen)

Kwaliteit als uitgangspunt

Vanuit een traditie van vakmanschap en inventiviteit leveren onze gemotiveerde vakmensen het gewenste maatwerk. Ervaring en deskundigheid vormen de basis voor onze doelstelling om continue hoogwaardige kwaliteit te leveren. In het nastreven van deze kwaliteitsdoelstelling, zijn certificeringen erg belangrijk. Teven Derckx Metals is daarom in bezit van NEN-EN 1090 certificering, en heeft lassers met de certificaten ISO-EN 15614-1 FW & ISO-EN 9606-1 FW.

Maatwerk

Teven Derckx Metals biedt haar klanten een oplossing op maat, klein genoeg voor flexibiliteit en groot genoeg voor veelzijdigheid, zijn wij in staat een grote variatie aan werkzaamheden te verrichten. Opdrachten variëren van vitale machineonderdelen tot bijzondere kunstwerken afgestemd op de wensen van de klant.

Snelle & efficiënte levering

Teven Derckx Metals onderkent het belang van het uitvoeren van werkzaamheden binnen gestelde opleveringstermijnen. Wij zijn in staat werkzaamheden te verrichten die gebonden zijn aan nauwe tijdsschema’s, zoals machinestops, productie- of bouwopdrachten. Door uitvoering in eigen beheer worden risico’s vermeden, waardoor een stipte levering kan worden gewaarborgd.

History

Het huidige Teven Derckx Metals, is ooit begonnen toen TH.H. Teven na de tweede wereldoorlog het bedrijf Teven oprichtte. Als zoon van de dorpssmid had TH.H. Teven veel kennis vergaard over het verwerken van ijzer en staal. In de beginjaren hield het bedrijf zich voornamelijk bezig met het vervaardigen van landbouwwagens die getrokken werden door paarden. Toen de tractor zijn intrede deed, ging Teven ook daar wagens voor bouwen. Om met de technologische vooruitgang mee te groeien, werden er in de jaren 60 naast landbouwwagens ook laadbakken voor vrachtwagens gemaakt. Deze werden geheel naar wens van de klant gemaakt, waardoor vanaf de vroege jaren bij Teven altijd de nadruk heeft gelegen op een klantgerichte aanpak. In de jaren 70, eveneens gedreven door technologische vooruitgang, is Teven zich gaan richten op het lichtere constructie- en plaatwerk, van RVS, Aluminium en staal.

FOTO1

TH.H. Teven (2e van links) met medewerkers voor het bedrijfspand

Een van de landbouwwagens zoals TH.H. Teven ze in de beginjaren produceerde

De karren zoals TH.H. Teven ze in de beginjaren produceerde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 1988 werd het bedrijf overgenomen door de huidige eigenaar Theo Teven, waarna de naam van het bedrijf veranderde in Staalbouw Teven B.V. In hetzelfde jaar verhuisde het bedrijf van de dorpskern Horn naar het industrieterrein te Haelen. Op 1 januari 2001 heeft Staalbouw Teven het bedrijf Derckx Konstruktie overgenomen. Derckx Konstruktie was een al meer dan 100 jaar oud bedrijf dat qua activiteiten goed aansloot bij Staalbouw Teven. Na de overname is Staalbouw Teven verhuisd naar het pand op het industrieterrein de Koeweide te Wessem.

Bedrijfspand te Haelen, in gebruik geweest van 1988 tot 2001

De twee bedrijven hebben ieder apart op dezelfde locatie 5 jaar lang samengewerkt onder het motto: Samen Sterk! Per 1 januari 2006 zijn de twee BV’s volledig samengevoegd en veranderde de naam in Teven Derckx Metals BV. Onder het credo: ‘Let’s Create Solutions’ worden vandaag de dag tal van producten ontwikkeld en gefabriceerd die variëren van klein tot groot, licht tot zwaar, enkelstuks tot serie product,  en eenvoudig tot ingewikkeld. De verscheidenheid van onze producten kent één overeenkomst, deze overeenkomst is metaal, en metaal is ons vak.

 

logo 1

logo 2

De verschillende logo’s door de jaren heen

                        De verschillende logo’s door de jaren heen

 

Top
Teven Derckx Metals